articles
buy sex toys online
book store
book storebuy sex toysmen sex toys
 
 
 
Interview  
0 reacties
Cosmicus College
Maria van der Hoeven 2007-09-19

Maria van der Hoeven:


Ik vond de voorstelling aan het eind van het programma die door de kinderen is uitgevoerd, erg erg leuk. Enerzijds het hele moderne van de eerste groep daarna het prachtige pantomime-uitbeeldingen waar eigenlijk geloof en liefde werden uitgebeeld en dat men eigenlijk door liefde heel veel kunt overwinnen, vond ik erg prachtig. Wij denken ook aan de bijbel aan de eerste brief van Paulus over geloof en liefde.

En ten derde de multiculturele aspect van Ali b en Marco Borsato die gezamenlijk dan toch ook een lied zongen over de toekomst. Dat is hoopgevend.


U zei: “Wij schrijven nu geschiedenis waar anderen later over zullen oordelen”. Wat is uw oordeel als minister van onderwijs?


Maria van der Hoeven:


Ik wacht af wat het gaat worden, maar alleen het feit dat wij hier ook mee aan hebben geholpen om te zorgen dat het ook kan, dat geeft aan dat ik er vertrouwen in heb dat de geschiedenis later goed over ons zal oordelen. En wat ik erg belangrijk vind dat is dat het Cosmicus College op een andere manier gaat zorgen voor interculturele onderwijs waarbij eigenlijk burgerschap de leidraad vormt: het wereldburger zijn en dat begint thuis, bij jezelf en bij je ouders en dat zit er allemaal in.


Enerzijds wereldburgerschap, je voelen als een lid van de wereldsesamenleving  maar ander zijds proberen wij in de Nederlandse samenleving het gevoel van Rotterdammer zijn, Amsterdammer zijn te bevorderen. Kan dat tegelijkertijd?


Maria van der Hoeven:


Dat kan, want juist eenmaal de aspecten van burgerschap van wereldburgerschap dat zorgt ervoor dat je dingen met elkaar deelt. En dat ‘Rotterdammer zijn’ en toch hier in Nederland wonen, Nederlands spreken en met elkaar bijdragen leveren aan de Nederlandse samenleving die wij samen aan het bouwen zijn (laten wij dat ook niet vergeten) dat deel je met elkaar. Dus naast de verschillen is het denk ik ook van belang om te ontdekken wat je met elkaar deelt en waarom dat je hier samen een opdracht heb om gezamenlijk aan de toekomst van een land te komen, aan de stad te bouwen.
 

 

 
  Beoordeel artikel Reageer op artikel